Tiedä käsipallon säännöt tai käsipallo on tärkeää pelata tätä urheilua hyvin ja että kilpailevat joukkueet kunnioittavat toisiaan.

Vaikka historiassa on ollut satoja vastaavia pelejä, käsipallosääntöjen standardointi tuli vuonna 1926.

Käsipallon säännöt

Pelikenttä

Kentän on mitattava 20 metriä 40 metriä.

Tavoitealueen linja tai 6 metrin linja on tärkein linja. Kukaan paitsi maalivahti saa olla maalialueella. Tavoitteen avaaminen on 2 metriä 3 metriä. Pelaajat voivat mennä alueelle, jos pallo heitetään ennen laskeutumista alueelle.

Pallo

Käsipalloa pelataan 32 paneelin nahkapallolla. Naisille pallo on 54 - 56 senttimetriä ja 325-400 grammaa. Miehille se on 58-60 senttimetriä ja 425–475 grammaa.

Pelaajien lukumäärä

Kussakin joukkueessa on seitsemän pelaajaa (kuusi pelaajaa tuomioistuimessa ja yksi maalivahti). Enintään 12 pelaajaa voi pukeutua ja osallistua peliin jokaiselle joukkueelle.

Varajäsenet voivat osallistua peliin milloin tahansa korvausvyöhykkeen kautta, kunhan pelaaja, jonka he ovat vaihtaneet, ovat lähteneet tuomioistuimesta.

Pelaajan yhtenäinen

Pelaajanumerot ovat 1 - 20. Yhtenäiset paidat ja shortsit ovat samanvärisiä.

Maalivahdin on käytettävä erivärisiä paitoja hänen joukkuetoverinsa ja vastustajansa paidoille. Koruja ei sallita.

erotuomarit

Tuomareita on kaksi, kentän erotuomari ja maalintekijä. Välimiehillä on täysi valta: niiden päätökset ovat lopullisia. Tuomareita avustaa ajastin ja maalintekijä.

Pelin kesto

18-vuotiaiden ja sitä vanhempien pelaajien osalta peli koostuu kahdesta 30 minuutin puoliskosta ja 10 minuutin välein.

Turnauksiin ja nuorisopeleihin 2 puoliskolla 15 minuuttia tai 2 puoliskoa 20 minuutissa. Joukkueet siirtyvät penkistä puoliksi.

Jos tavoitteita ei ole, peli päättyy vetoon, ellei peli vaadi voittajaa. Turnauksen säännöt määräävät, että voittaja on määritettävä. Lisäaika koostuu kahdesta 5 minuutin jaksosta.

Passiivinen leikki

On laitonta pitää pallo hallussaan tiimin tekemättä tunnistettavissa olevaa yritystä hyökätä ja yrittää pisteet.

julkaisu

Joukkue, joka voittaa kolikon tossun, alkaa pelata palloa. Jokaisen joukkueen on oltava puolet tuomioistuimesta puolustajalla 3 metrin päässä pallosta.

Pillien jälkeen pallo siirretään keskuspankista joukkuetoverille ja peli alkaa. Kenttä toistetaan jokaisen maalipaikan ja puolen ajan jälkeen.

pisteet

Tavoitteena on piste, kun koko pallo ylittää maalilinjan maaliin. Tavoitetta voidaan pisteet mistä tahansa heittää.

Puolustaa vastustajaa vastaan

Pelaaja saa käyttää kehon vartaloa estääkseen vastustajan pallolla tai ilman.

Ei kuitenkaan sallita venytettyjen varsien tai jalkojen käyttöä estämään, työntämään, pitämään, ampumaan tai lyömään. Hyökkäävä pelaaja ei voi ladata puolustavaa pelaajaa.

Oven laukaus

Heittopalkinto myönnetään, kun pallo menee sivuseinän ulkopuolelle tai kun palloa koskettaa puolustava pelaaja (paitsi maalivahti) ja menee ulos rajoista.

Heittopiste on otettu siitä pisteestä, jossa pallo ylitti sivuleikkauksen, tai jos se ylitti viimeisen rivin lähimmästä kulmasta. Syöttölaitteen on asetettava yksi jalka sivulle, jotta kuva voidaan suorittaa. Kaikkien vastakkaisten pelaajien on pysyttävä 3 metrin päässä pallosta.

Päätuomari heittää

Tuomarin laukaus myönnetään, kun pallo koskettaa jotain tuomioistuimen yläpuolella sääntöjen samanaikaisen rikkomisen jälkeen, kun pallo on samanaikaisesti hallussa.

Tuomari heittää pallon pystysuoraan kahden vastakkaisen pelaajan välillä. Pelaajat, jotka aikovat hypätä, voivat tarttua pallon tai osua siihen kevyesti joukkuetoverilleen.

Kaikkien muiden pelaajien on oltava 3 metrin päässä laukauksesta. Tuomarin pelit tehdään aina keskuskentällä.

Vapaa julkaisu

Kun kyseessä on pieni virhe tai rikkomus, vapaapotku annetaan vastustajalle siinä paikassa, missä se tapahtui.

Jos virhe tai rikkomus tapahtuu tavoitealueen rivin ja 9 metrin rivin välillä, kuva otetaan lähimmästä postista 9 metrin linjan ulkopuolella. Säiliön pitää pitää yksi jalka kosketuksissa maahan, sitten kuljettaa tai heittää.

7 metriä

7 metrin heitto myönnetään, kun:

• Virhe tuhoaa selkeän mahdollisuuden pisteet
  • Maalivahti ottaa pallon takaisin omalle maalialueelle
  • Puolustava pelaaja siirtyy maalialueelle, jotta hän saa etua hyökkäävästä pelaajasta, jolla on pallo.

Kaikkien pelaajien on oltava vapaan heittolinjan ulkopuolella, kun kuva on otettu. Pelaajalla, joka ottaa heittää, on 3 sekuntia ampua erotuomarin vihellyksen jälkeen. Jokainen pelaaja voi suorittaa 7 metrin heiton.

Tavoite ampua

Tavoite laukaus myönnetään, kun:

-Pallo hyökkää maalivahtia kohti maalilinjalla

- Hyökkäävä joukkue heittää pallon perusviivan yli.

• Maalivahti suorittaa laukauksen maalialueella ja sitä ei rajoita 3-vaiheinen / 3-sekunnin sääntö.

Progressiiviset rangaistukset:

Rangaistukset kuuluvat virheisiin, jotka vaativat enemmän rangaistusta kuin yksinkertainen vapaaheitto. "Toiminnot", jotka kohdistuvat ensisijaisesti vastustajaan, ei palloon (kuten saavuttaminen, pitäminen, työntäminen, lyöminen, hyppiminen ja hyppääminen vastustajaan) olisi rangaistava vähitellen.

varoitukset

Keltainen kortti:

Tuomari antaa yhden pelaajan varoituksen sääntöjen rikkomisesta ja yhteensä kolmesta joukkueelle.

Näiden rajojen ylittäminen johtaa 2 minuutin suspensioihin. Mitään varoituksia ei tarvita ennen 2 minuutin suspensiota. Vakavien tai toistuvien sääntöjen rikkomiseen myönnetään 2 minuutin suspensiota.

Ei-urheilullinen käyttäytyminen tai laiton korvaaminen:

Pysäytetyn pelaajan joukkue pelaa 2 minuuttia.

Hylkääminen ja syrjäytyminen

Punainen kortti:

Yksi diskvalifiointi vastaa kolmea kahden minuutin suspensiota. Kelvottoman pelaajan on poistuttava tuomioistuimesta ja penkistä, mutta joukkue voi korvata pelaajan kahden minuutin keskeytyksen päättymisen jälkeen.

Hyökkäys on olemassa. Poissulkevan pelaajan joukkue jatkaa yhden pelaajan kanssa muuhun peliin.